Ši vieta skirta MIMMS kursų dalyviams

 
 
  • Šiandien pasaulyje masinių nelaimių ir katastrofų įvyksta vis dažniau. Eismo įvykiai, kuriuose nukenčia trys ir daugiau žmonių, jau tampa kasdienybe. Įvykus nedidelei automobilių avarijai, gali būti ilgam paralyžiuojamas eismas, išsilieti pavojingas krovinys, užsidegti automobiliai. Paprastai, likviduojant pasekmes, dalyvauja kelios avarinės tarnybos: policija, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, greitoji medicinos pagalba ir kt. Likviduojant įvykio padarinius, reikia veikti pagal iš anksto parengtą planą, dalyvaujantis įvairių tarnybų personalas turi būti išmokytas, pats planas turi būti patikrintas pratybų metu.

    Kursai „Pasirengimas veikti masinių sužalojimų ir terorizmo atvejais“ parengti vadovaujantis „Major Incident Medical Management and Support“ (MIMMS) tarptautinio pasirengimo ir pagalbos teikimo standartu.

    Kursų metu dalyviai išmoks efektyviai koordinuoti veiksmus įvykio vietoje tarp įvairių tarnybų, atlikti standartizuotas ir unifikuotas procedūras, įgaus pagrindinių organizacinių, komunikacinių, rūšiavimo, greito ir racionalaus pacientų transportavimo į tinkamas gydymo įstaigas įgūdžių ir žinių.