Ši vieta skirta ALSO kursų dalyviams

 
 
  • Nėštumas ir gimdymas yra fiziologinė moters organizmo būklė, bet net normalaus nėštumo ir gimdymo eiga gali komplikuotis. Gera baigtis galima tik tada, kai teikiančios neatidėliotiną pagalbą komandos veiksmai yra tikslūs, atitinkantys standartus ir pagrįsti mokslo įrodymais nuo pagalbos teikimo pradžios. Akivaizdu, jog pagalbą teikiantiems žmonėms keliami pakankamai aukšti reikalavimai: jie privalo turėti daug teorinių žinių, praktinių įgūdžių, turi mokėti efektyviai bendradarbiauti su įvairių sričių medicinos specialistais.

    Norint šiuos reikalavimus įgyvendinti, būtina įgyti žinių ir įgūdžių. Šių kursų tikslas – išmokyti akušeres ir gydytojus akušerius ginekologus, dirbančius stacionare, teikti skubią specializuotą akušerinę pagalbą, dirbant komandoje su kitų sričių medicinos specialistais.

    Kursuose „Šiuolaikinė specializuota akušerinė pagalba“ pateikiama santrauka svarbiausių teorinių žinių, mokomi praktiniai įgūdžiai naudojant manekenus bei mnemonikų pritaikymas, formuojant veiksmų etapiškumą, dirbant komandinio darbo principu.

    Kursų dalyviai įgaus pagrindinių praktinių specializuotos akušerinės pagalbos teikimo įgūdžių ūmių akušerinių būklių metu, taip pat išmoks efektyviai dirbti komandoje su kitų sričių medicinos specialistais, teikiančiais pagalbą nėščioms moterims, gimdyvėms ir naujagimiams.